• NIEUW!

  22 november 2015

  Vandaag, na 4 jaar, de website eindelijk weer eens opnieuw vormgegeven. Werd tijd!

  Ik zal proberen deze blog bij te houden met activiteiten, ideeën, losse ingevingen en verder alles wat mij bezighoudt op het gebied van kunst.

  Lees meer >> | 1011 keer bekeken

 • zondag 3 juli 2011

  3 juli 2011

  Weer een maand verder. Drukke tijd gehad met mijn andere baan: examens, toetsen, afronding van het schooljaar etc.

  Gisteren Roze Zaterdag in Groningen. Gezellige dag en helaas nog steeds noodzakelijk. Gelijke rechten voor homo's ook in 2011 niet altijd een vanzelfsprekendheid. Hopelijk helpen deze dagen om de bewustwording te vergroten. Leuke serie foto's gemaakt.

  Binnenkort verschijnt een artikel met foto's van mij in het digitale tijdschrift "2impress".

   
  Op 25 september 2011 neem ik deel aan de Nationale Kunstjaarbeurs. WFC-beursplaza, Amsterdam. Ik exposeer daar met 4 grote foto's. Ben erg benieuwd.

   

  Lees meer >> | 1895 keer bekeken

 • woensdag 8 juni 2011

  8 juni 2011

  Vorige week vrijdag in Eindhoven geweest. Was nog nooit in het vernieuwde Van Abbe Museum geweest. Prachtig, fraaie architectuur. Interieur licht en ruim. Interessant werk.

  Mijn bezoek aan Eindhoven heeft me een paar aardige pics opgeleverd. Twee ervan heb ik hier in de afgelopen dagen gepresenteerd. Ook via twitter en facebook gaat de verspreiding razendsnel.

   

  Lees meer >> | 1931 keer bekeken

 • zaterdag 28 mei 2011

  28 mei 2011

  Vandaag het (vrijwel) complete fotowerk van Nan Goldin nog eens doorgenomen. Fascinerend hoe zij in staat is (geweest) het leven van haarzelf en van haar vrienden op een dusdanige onbevangen, vrije, soms bijna onbeschaamde manier in beeld heeft gebracht. Een intens leven in the 70's en the 80's vol seks en drugs, de mooie kanten daarvan en de de ellendige.

  De beelden geven niet  alleen een beeld van haar jonge jaren in die tijd; ze zijn tegelijkertijd het beeld van een tijd, zowel in New York als in Berlijn, waar Nan Goldin ook een tijd heeft gewoond.

  En ongemerkt zijn de foto's ook een beeld van mijn jeugd, mijn studententijd, die in Groningen natuurlijk minder heftig was dan in NY of Berlin. Maar toch...

  Lees meer >> | 2003 keer bekeken

 • donderdag 26 mei 2011

  26 mei 2011

  Vanmorgen de Art Guide Kunstenaars 2011 met de post ontvangen. Een mooi boekje (176 pag.) waarin mijn werk mooi staat vermeld. Ben er wel een beetje trots op.

  Ben erg benieuwd wie dit boekje allemaal onder ogen krijgt! En wat vervolgens het resultaat daarvan is.

  Hoe dan ook: als je je werk niet tentoonstelt, op welke manier dan ook, kom je niet verder.

  Lees meer >> | 2085 keer bekeken

 • donderdag 19 mei 2011

  19 mei 2011

  Nogmaals: ik ben geen blog-schrijver. Waarom ik het dan toch doe? Omdat het me dwingt na te denken over waar ik mee bezig ben. Als je niets over jezelf in relatie tot je werk te melden hebt, klopt er iets niet. Omdat ik wel degelijk iets te melden heb over mijn foto's ga ik toch maar mijn best doen.

  Ik kom tot de ontdekking dat ik meer met mensen moet gaan werken in mijn beelden. "The back of a desired image" is niet alleen een situatie met objecten, hoe beeldend dergelijke foto's ook kunnen werken. De mens in het beeld, de handeling, kan zo veel sterker de achterkant van het dagelijks leven laten zien.

  Omdat veel situaties uit het oogpunt van privacy of uit piëteitsoverwegingen moeilijk te fotograferen zijn - ik probeer het wel steeds, omdat dat de meest pure beelden zijn - wil ik ook wel met 'modellen' werken, maar ik vind het moeilijk die te vinden. De meeste mensen willen graag "mooi" op de foto, maar zo werk ik niet. Ik zou naar acteurs op zoek moeten. Wie weet.

   

  Lees meer >> | 2071 keer bekeken

 • woensdag 30 maart

  30 maart 2011

  Ik merk dat ik absoluut geen blog-schrijver ben. Ik heb aldoor het idee dat ik berichten aan mezelf moet schrijven, maar die berichten ken ik al. Ik ben nog niet zover dat ik het belangrijk vind dat anderen deze berichten ook lezen. Maar goed, je weet nooit.

  Vanmorgen mijn goede vriend en collega Wim vd G op bezoek gehad. Hij is kunstdocent en zeer geïnspireerd. Ik ben blij met dit contact omdat ik nog zo heel veel van hem kan leren.

  Komende zaterdag, 2 april, ga ik naar Geervliet bij Rotterdam, waar mijn andere kunstvriend Willem de Boer van Groningen (zie Links) een expo opent in Galerie Gee'71. Ik combineer dat met een bezoek aan Rotterdam. Het fotomuseum toont prachtig fotowerk van de Spaanse fotograaf Chema Madoz.

  Op 23 april a.s. wil ik naar Den Haag om de expo's van Nagy en Ensor te bekijken in het Gemeentemuseum. Ben erg benieuwd naar de foto's van Nagy. Altijd fijn om werk van anderen te bekijken. Het leert je te relativeren en ook scherp te blijven op je eigen manier van kijken. Zo heb ik in februari in Berlijn echt genoten van de Berlijnse foto's van Nan Golding. Mijn eigen jeugd.

   

   

  Lees meer >> | 2101 keer bekeken

 • zondag 13 maart

  13 maart 2011

  Weinig nieuwe zaken deze week. Wel twee bezoeken aan interessante 'dode' plekken: een grote autosloperij in Assen en de afbraak van de Suikerunie Groningen.

  De autosloperij was fascinerend. Het was een stralende middag met prachtig licht rond een uur of vijf. Er was niemand en het was heel stil. Een vreemd soort voyeurisme maakt zich van je meester. Auto's die vervormd zijn tot de meest bizarre constructies. Wie heeft er het laatst in gereden? Op weg waar naar toe? Wat is er gebeurd? Etc. Elk wrak heeft z'n eigen geschiedenis en achter elk wrak schuilt in veel gevallen een menselijk drama. De achterkant van het leven. Ik houd van dit soort voyeurisme; ik heb het ook op begraafplaatsen.

  De andere plek is het terrein van de oude suikerfabriek in Groningen. Voor een groot deel al gesloopt, behalve de achtergevel van een fabrieksgebouw, de oude en 'nieuwe' schoorsteen en de silo's. Die achtergevel verbeeldt een soort dwarsdoorsnede van het menselijk lichaam. Ineens worden er allerlei lijnen en verbanden zichtbaar.

  Ik hoop dat ik uit het materiaal van deze bezoeken een paar beelden kan halen die binnenkort op de site kunnen.

   

  Lees meer >> | 2094 keer bekeken

 • dinsdag 8 maart 2011

  8 maart 2011

  Toch een beetje een vreemde ervaring om als autodidact "goedgekeurd" te zijn als beeldend kunstenaar. Ik was verrast door en blij met de 'ranking' van de ballotagecommissie.

  Uitgangspunt op mijn site is de beeldcollectie "The back of a desired image", waarin ik probeer commentaar te leveren op alledaagse zaken in de samenleving.

  Lees meer >> | 2028 keer bekeken