Weinig nieuwe zaken deze week. Wel twee bezoeken aan interessante 'dode' plekken: een grote autosloperij in Assen en de afbraak van de Suikerunie Groningen.

De autosloperij was fascinerend. Het was een stralende middag met prachtig licht rond een uur of vijf. Er was niemand en het was heel stil. Een vreemd soort voyeurisme maakt zich van je meester. Auto's die vervormd zijn tot de meest bizarre constructies. Wie heeft er het laatst in gereden? Op weg waar naar toe? Wat is er gebeurd? Etc. Elk wrak heeft z'n eigen geschiedenis en achter elk wrak schuilt in veel gevallen een menselijk drama. De achterkant van het leven. Ik houd van dit soort voyeurisme; ik heb het ook op begraafplaatsen.

De andere plek is het terrein van de oude suikerfabriek in Groningen. Voor een groot deel al gesloopt, behalve de achtergevel van een fabrieksgebouw, de oude en 'nieuwe' schoorsteen en de silo's. Die achtergevel verbeeldt een soort dwarsdoorsnede van het menselijk lichaam. Ineens worden er allerlei lijnen en verbanden zichtbaar.

Ik hoop dat ik uit het materiaal van deze bezoeken een paar beelden kan halen die binnenkort op de site kunnen.

 

Reageer op dit bericht